RSS

Ученикът Ламски

На тази страница ще поместим една книжка – „Приключенията на ученика Ламски“. Авторът й Георги Бояджиев – Жорес е филолог, учител по български език и литература и заслужаващ внимание писател. Мотивът да сложим „Приключенията на Ламски“ в Странноприемницата е на повече хора да се даде  възможността да се позабавляват и позамислят с това четиво. Не без значение е и фактът, че след няколкогодишно ходене по мъките авторът така и не успява да се договори за издаването й.  Българската действителност, видяна през очите на пловдивския хлапак Ламски ще ви накара да се усмихвате, ядосвате, замисляте, но най-много от всичко се надяваме с публикуването й тук Жорес да спечели нови приятели и читатели.

„Ламски“ е публикувана и във „Фигаро“, личното интернет списание на Жорес, в което можете да прочетете и други негови работи, различни анализи, стихове, спомени, биографичната повест „Ася“ и др. Главите на „Ламски“ са разделени на следващите страници и са публикувани по приблизително същия начин, както и оригинала във „Фигаро“. В оригиналите Жорес понякога оцветява болдвания текст в червено и зелено, при нас ще бъда просто в „болд“. Също така Жорес подава връзки към определени музикални клипове, които ние ще спестим поради по-специфичното устройство на сайта.

Ако желаете да коментирате, моля правете това на страниците на самия автор. Тъй като прехвърлянето на готовите до момента глави става бавно, прескачайте от време навреме, за да прочетете новите или се абонирайте чрез RSS хранилката. Приятно четене.

Advertisements
 

One response to “Ученикът Ламски

  1. elizemelize

    11 ноември, 2010 at 20:45

    Ха-ха-ха! Здрасти, господине! АЯз съм Ели от 6 „в“ клас! Божичкооо, умрях си от смях!!!

     

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: