RSS

Искам, мале, редактор на новини да стана!

22 Ян

Photobucket

Преди време писах как умира любимия ми тракер с торенти. Е, не умря, само се смениха собствениците, защото на момчетата им писнало да ги привикват в разни отдели и да ги третират като престъпници. Писнало им да ги тормозят и тях, и приятелите им и го продали. Сега върви отново, а за да си върнат потребителите, новите собственици обещаха да увеличат сийд – бонусите десетократно. Хубаво, ама… там вече не е същото. Не говоря за торенти, които само ми пълнят харда, а рейтинга им не е помръднал. Не говоря и за това, че по грубите ми изчисления май десетократното увеличение е било валидно само за ден – два. Не става дума и за бедния каталог с незнайно колко повторения на един и същ торент или за мъртвите такива, които никой не сийдва и които няма кой да се спретне да поизчисти. От 3 дни имам акаунт в Замунда и с 4 филма направих рейтинг, който в P2Pbg изисква цяла година.

Е, не е това дразнещото.
Това, което преля чашата е днешният пост в колонката с новини, където вместо само да помести съответната новина, така нареченият „редактор” си е позволил и да коментира с главни букви и тролска безпардонност.

Това е новината:

Между 40 и 50% от бременните жени у нас пушат по време на бременността си. Това съобщи д-р Маша Гаврилова, началник на отдел „Опазване на общественото здраве“ към Министерство на здравеопазването. За определяне на точния брой бременни българки– пушачки, здравното министерство ще финансира изготвянето на проучване до края на годината, съобщи БНР. Като част от мерките за ограничаване на тютюнопушенето сред майките ще бъде безплатно разпространен документален филм под надслов „Пушенето забранено“. Той ще разказва за рисковете при новороденото, когато майката пуши. Според Маша Гаврилова жените не са достатъчно информирани за различните увреждания на здравето си и това на бебето им вследствие на употребата на цигари.

А това е коментарът, главните букви са с червено:

б.р. Питам аз, Маша, ти сериозно ли мислиш, че е от незнаене? КОЛКО ПРОСТА ТРЯБВА ДА СИ, ЗА ДА НЕ ЗНАЕШ, ЧЕ КАТО ПУШИШ ДОКАТО СИ БРЕМЕННА СКАПВАШ ЗДРАВЕТО НА СОБСТВЕНОТО СИ ДЕТЕ?????? А ЗА ТОВА ОПРАВДАНИЕ НЯМА !!!

Ами… не ми се четат тролщини в колоните с новини, и без това ги има под път и над път във форуми и блогове. Не, че човекът, написал това не е прав или няма право на мнение, просто в колоната с новини не му е мястото. Да му се не види, имате си форум с 10 000 теми и темички, защо трябва да крещиш с болящо-очи червени главни букви и препинателни знаци? И на кого крещиш точно? На началника на отдела, откъдето е излязла новината, на собствената си жена, която пуши или на горките потребители, на които крясъците ти им вадят очите с влизането в тракера? Професионализъм, братче, това е…

Advertisements
 
2 Коментари

Posted by в 22 януари, 2009 in Лично мнение

 

Етикети: , , , ,

2 responses to “Искам, мале, редактор на новини да стана!

 1. longanlon

  3 февруари, 2009 at 15:49

  че от такова поведение полза няма, смятам спор няма. но че е прав човека… прав е.

   
 2. arrowsss

  29 януари, 2009 at 21:01

  Прав си, напълно те подкрепям. Няма нужда от такова поведение. А доста голяма снимка си изнамерил 🙂

   

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: